Spiekbriefje: impact is een keuze
Iets voor elkaar krijgen in je buurt, dorp of wijk. Steeds meer mensen zijn er mee bezig: de ‘gewone man’ en de professional. Ik ben beide. In 2012 nam ik het initiatief voor een werkplaats voor het waarmaken van ideeën. Vanaf dag één (of eigenlijk min één, want ik had alleen nog maar een idee) werk ik samen met verschillende professionals (ambtenaren van gemeenten, provincie, Ministeries, medewerkers van welzijnsorganisaties, woningbouwcorporaties etc.). Direct merkte ik dat we niet altijd dezelfde taal spreken, dat er verschillende drijfveren en belangen zijn, dat het tempo en de betrokkenheid verschilt. Ondertussen word ik vaak ingehuurd door overheden om aan de slag te gaan met bewoners. 
Lees verder
Scrollen

Impact is een keuze

Je kunt nog zoveel tips, trucks, slimmigheidjes, aandachtspunten op een rij zetten, maar wanneer je niet eerst besluit dat je ook werkelijk wilt dat het gaat lukken, dan kom je er niet. ’Wie wil zoekt een mogelijkheid, wie niet wil zoekt een reden.’ Wil je impact creëren? Kies er dan voor om op zoek te gaan naar mogelijkheden, ook wanneer je steeds weer tegen muren op lijkt te botsen. Er is altijd een weg over, langs, onder of dwars door die muur. Maar, toegegeven, dat is vaak niet de makkelijkste. Die weg vraagt om doorzettingsvermogen.

Om jou te helpen op een leuke manier samen te werken in vernieuwende, innovatieve processen heb ik een spiekbriefje gemaakt. Dit gaat je vast en zeker mooie resultaten opleveren. Bij mij werkt het keer op keer. Het lijken soms open deuren, maar in de praktijk merk ik steeds weer dat ze vaak niet toegepast worden.

Je kunt het hier downloaden (zonder gegevens achter te laten). En wil je dat ik met je meedenk of -doe? Neem dan even contact met me op. Samen is zoveel leuker (en slimmer) dan alleen. Een inspiratiesessie waarin ik mijn ervaringen deel vind ik ook tof om te doen.

Hier vind je trouwens 100 redenen waarom je geen goede ideeën krijgt (origineel in het Engels door Mitch Ditkoff). Ook dat kan je verder helpen. Al is het om te beslissen dat je niet gaat samenwerken met bewoners. Want ook dat is een keuze.

Werk maken van
jouw verlangen?

Een mooiere wereld maken we samen. Door het uitspreken van verlangens bepaal je zelf richting en kunnen mensen met je meedenken en -doen.
Ik help je met kennis, ervaring, netwerk en inspiratie. Van dagvoorzitter tot sparringpartner.

Waar wacht je nog op? Bel of mail me.

Wat ik nog meer denk & Doe

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Aenean vel auctor urna. Etiam fermentum tempus sem, eget feugiat nibh ultricies id.
Alle berichten bekijken