EXPOSITIE ZO ZIE IK HET!

Jij ziet niet wat ik zie.

Ik zie niet wat jij ziet.

Door het met elkaar te delen,

zien we samen meer.

 

Zo zie ik het! verander(t) je perspectief

Een expositie van Linda Commandeur

In Stadsmuseum Doetinchem van 13 augustus 2021 t/m 27 maart 2022

Je eigen mening en ideeën worden beïnvloed door je omgeving. Door de mensen, de plekken, je ervaringen. Met deze expositie laat Linda Commandeur (Doetinchem, 1972) zien hoe zij naar de wereld en de Achterhoek kijkt. Juist door tijd te nemen, met aandacht waar te nemen en verbindingen te leggen ontstaat een nieuw verhaal. Een waarheid die je (wellicht) nog niet kende. 

Linda combineert eigen werk (fotografie) met dat van kunstenaars die haar inspireren en anders naar haar omgeving laten kijken: Ben Haggeman (geschilderde pentekeningen), Dorian Temming (keramiek en tekeningen), Eelco Schuijl (architectuur), Karin Hoogesteger (schilderijen), Maarten Rots (abstracte fotografie), Marcelle Hilgers (ruimtelijk werk en film) en Myra Breukers (schilderijen). Er zijn veel overeenkomsten in hoe we kijken, maar nog veel meer verschillen in wat we zien.

Hoe kijk jij eigenlijk?

Na vele wandelkilometers in de Achterhoek verscheen in 2021 Linda's boek ‘Zo zie ik het!’. Dit leidde tot de gelijknamige expositie in het Stadsmuseum Doetinchem. De Achterhoek is de rode draad in de expositie. De plek waar alle betrokken kunstenaars hun roots hebben of nu wonen. De regio waar Linda geniet van mooi en lelijk, van oud en nieuw, van hard en zacht. De Achterhoek die zij je op een andere manier wil laten beleven. Je kennis laten maken met een waarheid die je (wellicht) nog niet kent.

Bij de expositie is een catalogus verschenen. Deze is in het museum te koop voor 2,50 euro.

Voor openingstijden, route etc. klik hier.

Deze expositie wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Doetinchem, Canon Business Center Noordoost Nederland, Multi Ratio BV, Van Campen Bouwgroep BV en Kunst of Art Kunstuitleen en Galerie.

 

© 2020 - 2022 Linda Commandeur | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel